Web technieken

Webdevelopment

Voor het ontwikkelen van websites en webapplicaties zijn in de afgelopen jaren de mogelijkheden erg toegenomen. Problemen zijn op vele manieren te benaderen en oplossingen kunnen ver uit elkaar liggen. Het doel van de website en de wensen van de opdrachtgever zijn bij het maken van de keuzes erg belangrijk.

Browser Compatibel

Elke browser interpreteert de code van een website net iets anders, daarnaast veranderen technieken met de tijd en komen en gaan browsers in vorm en versie.  Wij dragen er daarom optimaal zorg voor een website browser compatibel op te leveren en browser compatible te houden.

Browsers: IE8-10, Firefox, Safari, Opera, Chrome

Tablet Compatibel

Naast de verschillende desktop browsers is een tablet compatibel website onmisbaar. Door het gebruik van HTML5 zijn de websites altijd tablet compatibel. Naar wens kan een website worden opgezet met een desktop en mobiele variant of wordt er gebruik gemaakt van responsive layouts.

 

Resposive layouts

Geen onderscheid tussen een mobiele website en een desktop website, of een speciale mobiele applicatie voor belangrijke website functies.

 

 Resonsive webdesign

 

Responsive web design houdt in dat er geen onderscheid meer bestaat tussen een mobiele website en een desktop website maar dat er één globale website opgemaakt wordt die zich automatisch aanpast aan de schermresolutie van de gebruiker. Lees meer...

 

Frontend optimalisatie

JDK Web houdt van mooie websites maar ook van snelle website. De Front-end van de website zijn allemaal geoptimaliseerd. Ook als een website veel kilobytes aan data toont (afbeeldingen of een flash-film) blijft de website bij ons mooi en snel.

 

Opslag in de Cloud of CDN server

Naast het gemak wat bijvoorbeeld Dropbox of Amazon S3 geeft voor het uploaden en beheren van bestanden kunnen bestanden ook op een CDN (Content Delivery Network) server staan. Een CDN, zoals Amazon CloudFront of Maxcdn, is een systeem van onderling verbonden servers die werkzaam zijn in verschillende over de wereld verspreide datacenters.  Waar Dropbox vooral het gemak dient is een CDN belangrijk voor ondermeer korte laadtijd (latency) en betere positionering in zoekresultraten. Lees meer...

 

Bekende termen

Het gemakkelijk om met technische termen te strooien, hier toch een opsomming van een aantal begrippen waar JDK Web bekend mee is.

 

(x)HTML5, CSS3, Javascript, JQuery, AJAX, Bootstrap, HTTP, Apache, htaccess, MySql, PHP, XML, XSL, XSLT, RSS, DOM, Flash, FLEX, Framework, Codeigniter, Object-geörienteerd, multi-tier, MVC