Fair use policy

FAIR USE POLICY (FUP) JDK Web

Fair Use Policy, afgekort als FUP, bekend van internet- en telecombedrijven zoals Ziggo, Vodafone en KPN. Ook voor webhosting is het gebruikelijk om een Fair Use Policy te hanteren. Hier lees je er meer over.

Dataverkeer en schijfruimte

Voor het dataverkeer hanteert JDK Web een Fair Use Policy. Volgens een gemiddeld regulier verbruik kunt u uw website gebruiken. Het dataverkeer wordt niet gelimiteerd, echter wordt structureel extreem dataverkeer niet toegestaan. Bij elk website behoort een gemiddeld verbruik in dataverkeer. Indien blijkt dat u dit dataverkeer structureel overschrijdt, zal JDK Web hierover contact met u opnemen en met u tot een oplossing komen.

 

Naast dataverkeer is de schijfruimte niet aan limieten onderhevig. Deze afwezigheid van een limiet betekent echter niet dat u uw hosting kunt gebruiken voor illegale doeleinden of op een wijze die negatieve gevolgen heeft voor de stabiliteit of performance van de infrastructuur. Er wordt bij het hostingcontract uitgegaan van een gemiddelde bepaling wat deze website aan schijfruimte zal gebruiken. Wordt dit gebruik structureel overschreden dan zal er in overleg een oplossing voor worden gevonden.

 

Wat is bijvoorbeeld niet toegestaan?

  • Gebruik van het hostingpakket voor het opslaan van grote hoeveelheden data, bijv. back-up ruimte of filesharing;
  • Het hosten, opslaan, en/of aanbieden van films, tv-series, muziek, applicaties of ander materiaal dat auteursrechtelijk beschermd is.
  • Het gebruik van de hosting als een mirror voor andere websites, bijvoorbeeld om te dienen als uploadserver.

Vanuit het gebruikersperspectief biedt 'Fair Use' een belangrijk voordeel. Pieken in dataverkeer en schijfruimte gebruik zijn namelijk toegestaan en wordt niet hard gelimiteerd. Gebeurd dit structureel dan zal er in overleg met de klant naar een oplossing worden gezocht. Met andere woorden betekend dit dat de klant zijn gebruik van de website aanpast of dat het hostingcontract naar verbruik wordt gewijzigd.

Hosting

Voor de hosting hanteert JDK Web in principe ook een Fair Use Policy. Voor het gebruik van de hosting voor een domein zijn geen directe beperkingen op de bestaande mogelijkheden van de server. Het aanmaken van mailboxen of databases is niet gelimiteerd mits er in redelijkheid gebruik van wordt gemaakt. De grens van redelijkheid is afhankelijk van het hostingcontract dat u bent aangegaan. Indien JDK Web van mening is dat er geen sprake is van eerlijk gebruik dan kunnen we een opdracht weigeren uit te voeren.


Hosting kan per website anders zijn. Het meest zal er gebruik gemaakt worden van “standaard” hosting. Voor gemiddeld gebruik zal dit inhouden dat er niet structureel grote hoeveelheden aan bezoekers op de website zijn of dat er bijvoorbeeld geen grote hoeveelheden dataverkeer plaatsvinden.