Responsive Design

Website in alle vormen en maten

Een website met een goede weergave op een smartphone, tablet of desktop computer? Het kan met Response webdesign. Gezien het toenemend gebruik van tablets en smartphones ligt de toekomst in responsive webdesign. Met responsive webdesign heb je één website voor alle apparaten. Zo krijgt iedere bezoeker van je website, ongeacht het apparaat wat hiervoor gebruikt wordt, een optimale weergave van de website

Kosten / baten

Er moet altijd een kosten-baten afweging gemaakt worden in hoeverre een website volledig compatibel moet zijn met alle mogelijke mediadragers. Een juiste weergave is nog niet volledig compatibel. Wilt u een website waarop men kan inzoomen, of moet de site automatisch van afmeting veranderen? Zomaar een paar vragen die de ontwikkeling van een website flink kunnen beïnvloeden.

 

Tablets en smartphones

Het wordt steeds belangrijker dat een website ook goed functioneert op een tablet en smartphone. Met een moderne website ontwikkelt in HTML5/CSS3, is de weergave op mobiele apparatuur meestal goed. Optimale weergave en optimale bediening met vingers op een touch-screen is alleen heel iets anders dan met een muis.

 

Responsive webdesign

Responsive webdesign houdt in dat er geen onderscheid meer bestaat tussen een mobiele website en een desktop website maar dat er één globale website opgemaakt wordt die zich automatisch aanpast aan de schermresolutie van de gebruiker.

 

Responsive webdesign

 

Mobiele applicaties

Een andere verwante optie is een mobiele applicatie. De website wordt op tablets goed weergeven, maar is niet volledig geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Dit betekent niet dat de website mobiel slecht functioneert. Maar voor mooie effecten bij vingerbediening op een touchscreen is het mogelijk mobiele applicaties te ontwikkelen. De volgende stap naar een z.g.n. mobiele-app voor Android of voor de iPhone is dan relatief klein.

 

Responsive website