Content Delivery Network

Content Delivery Network en Cloud opslag

Een snelle krachtige website, korte laadtijd (latency) en daardoor betere zoekresultaten in Google. Is uw website internationaal, meertalig of worden er veel en/of grote bestanden aangeboden, dan kan de keuze vallen op het gebruik van een Content Delivery Network.

In MODX merk je weinig bij het gebruik van een CDN. Afbeeldingen zijn bijvoorbeeld direct vanuit het CMS aan te spreken en te selecteren. Ook uploaden en verwijderen kan allemaal direct vanuit het CMS.

Hoge laad snelheid (lage 'latency') over heel de wereld

De resultaten op de website zijn enorm, bij het gebruik van een Content Delivery Networks (CDN) kan  uw content tot 70% sneller beschikbaar gemaakt worden. Omdat, zoals het woord 'networks' al zegt, de servers in een netwerk staan gaat de laad snelheid overal op de wereld omhoog en is de afstand tot de hosting server veel minder belangrijk.

Amazon CloudFront

Amazon S3 (Simple Storage Service) is een online opslag web service geleverd door Amazon Web Services. Dit is vergelijkbaar met Dropbox. Met Amazon S3 is eenvoudige een upgrade te maken naar Cloudfront.  Het systeem heeft diverse server-locaties in Europa, Zuid- en Noord-Amerika en Azie.

Privacy

Wilt uw niet dat al uw bestanden op andere servers komen te staan, waar onder ook servers in Amerika (Patriot Act). Laat het CDN dan het zware werk doen. Zo kunnen bijvoorbeeld  afbeeldingen, scripts en specifieke onderdelen van de website worden geladen via een Content Delivery Network. De prive bestanden blijven staan op de eigen hosting server. Een combinatie is erg gemakelijk te maken, zo houdt uw 100% controle en blijft de website snel.

Bestanden beheren

Naast het CMS zijn er bij het gebruik van Amazon S3 / Cloudfront verschillende mobile applicaties zijn beschikbaar voor het beheren van bestanden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk direct foto's vanaf de telefoon op de website te plaatsen.