Web Disk

cPanel Web Disk

Met cPanel Web Disk kunt u uw hosting account gebruiken voor externe opslag. Deze cPanel applicatie biedt de mogelijk bestanden op te slaan en te beheren. Dit kan rechtstreeks vanaf uw desktop, browser of speciale app's voor mobiele apparaten. Ook is het is mogelijk deze web disk direct in het CMS van uw website te integreren.

Bestands beheer vanaf de desktop of tablet

Niet meer uploaden via de browser en het CMS. Maar direct vanaf de desktop, tablet of smartphone. Niet meer één voor één selecteren en uploaden, bij het synchroniseren van de bestanden met de bestanden op de website heeft u geen omkijken meer.

Hoe een Web Disk te koppelen (mouten) is hier voor zowel Windows als Linux (Ubuntu) stapsgewijs beschreven: Cpanel Web Disk

 

Diverse applicaties beschikbaar

Een webdisk maakt gebruik van het zogenaamde 'Webdav'-protocol. Een webdisk is direct te benaderen via de browser, maar er zijn voor tablets en smartphones ook diverse (gratis) applicaties te gebruiken. De 'cPanel Web Disk' App is een gratis. Het is vergelijkbaar met b.v. Dropbox alleen dan op het eigen domein, 100% onder controlle en te combineren met de website.

 

Cpanel webdisk Cpanel webdisk

 

 

Cpanel webdisk Cpanel webdisk